På latsidan.

I höstas så beslutade vi oss för att låna en kökssoffa av svärmor som hon inte behövde ha för tillfället.  Jag har fortfarande inte bestämt mig huruvida jag gillar att ha den eller inte. Den är vit medan resten av våra köksmöbler går i furu, så den passar inte riktigt in.

Någon vecka efter vi ställt in soffan i köket så fick vi överta en träfärgad kökssoffa med lite skavanker av S faster. Den ställdes på logen i väntan på lite varmare väder för att kunna laga den. Men då kom vintern ivägen.

Det som var bra med soffa nummer 2 var att den hade en madrass med sig. Men madrassen saknade överdrag så den hamnade på vinden i väntan på att soffan skulle få komma in från logen och i väntan på att jag skulle hitta ett lämpligt tyg att sy ett överdrag utav.

Nu har jag hittat ett lämpligt tyg och sytt ett överdrag. Dock står fortfarande soffan på logen, men det hindrar ju inte mig från att använda madrassen till soffa nummer 1. Madrassen är lite för kort och lite för bred för att passa perfekt men den fyller sin funktion ändå. Nu är det mjukt och skönt att sitta/ligga på soffan.

 

Tyget har jag fyndat på en av mina favoritsidor: Tradera!

Tyget kommer från början från Jysk, för jag har nämligen matchande panelgardiner sedan 2006. Funderar även på att sy en hiss gardin till det andra fönstret. För tyget jag köpte kommer nog räcka till många roliga saker eftersom det var ca 3,5 meter långt.

Uppföljning kommer senare på mitt köksprojekt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s