På väg mot nya ägare.

För några veckor sedan kom det ett mail till mig. En tjej som hittat min blogg ville beställa lite fina kläder. Efter lite mailande fram och tillbaka så kom vi fram till följande saker.

3 stycken dregglisar.  Samtliga har dubbla tryckknappar i nacken för att kunna ställa storleken. För alla barn är ju inte stöpta ur samma form.

Multifärgade ödlorna blev jag nog mest nöjd med av dem alla. Det var ett tyg som jag inte  klippt i ännu,fast det legat några månader i tyglådan. När jag fick hem det tyget så tänkte jag först sy en sommar t-shirt till Lillgrisen, men det blev aldrig av. Får se om det kanske blir en sån framöver för tyget var oerhört mjukt och skönt.

Sen blev det även två olika bodysar i storlek 74.

Vintage cars i rosa med gröna kantband.

Det här tyget hade jag bara en LITEN snutt av, som räckte precis till en body med långa ärmar. Beställaren önskade gröna kanter till denna och jag visste ju att jag hade grönt hemma. Men när jag senare började klippa till allt så insåg jag att mudden inte matchade till tygets gröna bilar, så jag fick ge mig ut på lite jakt.  Den som söker, finner, heter det ju.

Till slut blev det även en body i maskerad aporna.

När jag sytt klart denna så insåg jag att nästan alla aporna på framstycket var upp och ner. Var tvungen att ta fram tyget igen och kolla om jag klippt  upp och ner, men på tyget är alla apor huller om buller och åt alla håll så det hade inte spelat någon roll vart jag klipp eller åt vilket håll. Men på baksidan är några fler åt rätt håll så det ser lite konstigt ut. Eftersom jag alltid klipper från avigan så var det helt enkelt slumpen som avgjorde hur aporna hamnade.  Men den blev oerhört fin tillsammans med orangea kantband.

Detta fina paket startade igår eftermiddag sin resa ner till Stockholm för att träffa sin nya ägare.  Jättekul att få sy lite beställningar. Speciellt bodysar eftersom dom ligger mig varmt om hjärtat.

Nu hoppas jag nya ägaren och beställaren tycker det blev lite fint som jag.

Material:

dregglisar: oreangea pingviner från mischas stoffeche, grå/beige stjärnor från Stoff och stil, ödlor från tradera.

Allihop har velour från tradera som bakstycke för bra uppsugning.

Vintage cars och maskerad aporna är från en facebookgrupp.

Positivt:

Att allt gick så bra att sy. Blev väldigt nöjd med alltihop.

Negativt:

Får väl säga att det är min miss med färgen på det gröna kantbandet då. Men det löste sig ju.

Även att aporna hamnade som dom gjorde, men det hade ju inte spelat nån roll hur jag gjort. Möjligen skulle jag ha lagt ut mönstret på rätsidan för bästa möjliga mönsterpassning. Får tänka på det till en annan gång.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s