Blått är flått..

För någon månad sedan så frågade jag min yngsta svägerska (9år) om hon ville ha en onepiece. ”Men Annica, jag har ju redan en” fick jag då som svar.

Jahapp så var de med den saken då tänkte jag. Men döm om min förvåning när hon i nästa andetag säger ” men jag kan ju alltid ha en till”och skiner med hela ansiktet :).

Så jag lovade att jag skulle sy en åt henne. Hon ville nämligen ha en likadan som hennes systerson har. Nu blev denna inte riktigt lika för hon ville hellre ha vita muddar och vit dragkedja, (systersonen har svart).

20120425-184805.jpg

Huvan har jag fodrat med hjärtan från vartvetisjutton? Men det var inte så länge sedan jag köpte det. När jag fick en beställning i det så passade jag på att köpa lite extra till mig själv på samma gång. Det blev en bra matchning till den turkosa joggingen från Stoff och Stil.

Det där med att sy i en dragkedja är nog inte min starka sida. Men jag övar på det. På denna piece så fick jag sprätta ganska mycket. Först så blev det snett i halsen där framstycket möter huvan. När det väl såg bra ut så felade fickorna ca 1dm. Hmm bara att ta fram sprätten och göra om allt. Men sen vart de bra.

Att sen få till snygga muddar i bensluten var inte det enklaste. Men efter 3 försök så fick jag känna mig nöjd.

Lilla S blev då hel nöjd med piecen för 5 minuter efter att jag lämnat över den till henne och gått in till oss så ser jag henne springa runt i den ute på gården tillsamans med kompisen. 😀

Nu ska jag ge mig på att sy klart min brors Onepiece som han beställde strax efter jul. Tur han inte växer nå längre, så jag hinner sy klart den. 😀

Material:

Turkos jogging, vit mudd och vit dragkedja från stoff och stil.

Mönstret är också från stoff och stil, storlek Small, men kortat ca 3dm. Nya ägaren är ju som sagt bara 9 år och 140cm över havet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s