Sommarblomster

Linnen är ett av mina favoritplagg på sommaren. Under en långärmad tröja blir det oftast lagom varmt. När sommarsolen steker på som mest är det skönt att gå i linne.

Detta skönatyg med blommor i lite retrostil hittade jag i en av mina sygrupper på facebook. Tunn och skön bomullsjersey som passa perfekt till ett sommarlinne till mig själv. Detta kommer passa perfekt tillsammans med mina baggy byxor som jag skrev om i gårdagens inlägg. Snabb och enkel sömnad till mig själv.

Det bästa med att sy kläder till sig själv är att man kan få precis den passformen man vill ha i de tyger man älskar. Oftast när jag går i affärer och kollar på kläder så går jag därifrån utan att ha köpt något, med en uppgiven känsla i kroppen. Ingenting sitter snygg. Jag är en liten och smal tjej som tappade formerna helt efter sonens födelse. Men nu när jag syr själv så känns det som jag kan fylla upp min garderob med mycket fina kläder bara jag har orken och lusten till det. Särskillt svårt är det inte heller. Jag utgår oftast från ett plagg jag tycker sitter bra på mig och gör ett mönster efter det. Sen kan jag lägga till eller ta bort detaljer, allt efter smak och tycke.

Mitt fina blomsterlinne ska jag inviga på lördag när vi firar Komidsommar i stugan tillsammans med sambons släktingar. Första året jag är med på det så det ska bli spännande att se hur det går till.

NU ropar dom från köket att maten står på bordet så det är väl lika bra att bege sig ditbort.. Trevlig Kväll!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s