Sköna känslor

Nu har jag sytt mycket rosa på slutet. Detta kommer många fler rosa plagg framöver.

Men jag njuter verkligen av tillfällena eftersom det närmaste R kommer rosa är väl ljus lila eller röd.

Denna klänning är en beställning från en släkting till familjen. Mamman ringde en dag till mig och berättade att hon sett mitt rosa molntyg och blev sugen på en mysig långärmad höstklänning till sin dotter.  Sagt och gjort så knåpade jag ihop en klänning.

Klänningen är sydd utifrån mitt vanliga klänningsmönster men med ett snabbsprund i fram. Kantbanden hade jag fria händer med och det blev fint med lite syrenlila till det rosa.

Tillsammans med denna beställning så ville denna mamma även vara med på insamlingen och skicka en mössa till sjuka barn på Barnonkologen på akademiska sjukhuset i Uppsala.

Nu undrar du säkert vad denna insamling är för något? Jag och en massa andra sytokiga från Facebookgruppen Vi Sytokiga har gått ihop och syr och skickar mössor till olika barn/ungdomsavdelningar på olika sjukhus i Sverige. Tanken är att mitt i den sjuka/jobbiga tillvaron ska man få välja en liten present som kan sprida lite glädje. Just mössor blev det för att det är enkelt och snabbt att sy och något som både nybörjare och avancerade sömmerskor klarar av att sy. Med andra ord så kan alla vara med att bidra med en liten hjärtesak.

Fram till den 31 oktober kan även Du bidra med en mössa till Akademiskas sjuka barn och ungdomar.  Skicka ett mail till mig så förklarar jag hur du går till väga. 🙂

En tanke på “Sköna känslor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s