Pricken och Missens kompisar

IMG_8217

 

Säg Hej till Pricken och Missens kompisar. Pricken är en mycket mer gosad och sliten hund som tillhör Rs kusin. Missen är en mycket mer medtagen katt som tillhör R. Båda två är originalen till dessa kompisar. Båda är oskiljaktiga sina ägare. Dom ska sovas och lekas med.

Strax efter jul så kom kusin E till mig och frågade om jag kunde sy kläder till Pricken. Han ville ha en heldress med korta ben och armar, en rymddräkt som han själv kallade den. Pricken skulle nämligen få åka till familjen Hedenhös med ett önskegryn 😉

Jag kunde ju inte säga nej till en så gullig förfrågan. Jag ritade av pricken på ett papper för att få en ungefärlig storlek och mätte honom sedan för att få till måtten riktigt. Kusin E fick fria händer i mina tyglådor och valde då det tyg som jag köpt för att sy en tröja till just honom av. Kunde inte bli ett mer perfekt tygval.

Först så gjorde jag en testdress utifrån ritningen. Måtten jag hade kändes så jättestora så jag utgick bara från bilden. Men när Pricken kom för att prova så var den snäppet för liten. Aaaja inget kan bli perfekt på första försöket så jag gjorde om den och gjorde den lite större. Då satt den perfekt.

Min testdress blev lagom stor åt Rs Missen. Så det blev en win-win på den ändå. Kusinerna fick varsina dressar till sina favorit gosingar.

Nu har Kusin E även valt ut några tyger till som han vill ha som kläder till Pricken så jag har lite att göra på min lista. Misstänker ju även att om kusin får kläder så ska ju även min R ha lika till sin Missen.

Annonser

2 tankar om “Pricken och Missens kompisar

  1. Åh vilken söt liten Prick! Min dotter har 2 st, en reserv vovve och original vovven Dalma som idag är grå! 🙂 du syr så fina kläder! Tack för mössan, köpte en på tradera med rosa hästar på grön bakgrund. Säljer du mer saker?:)

    • Va kul att du gillade mössan. 😀 Jag säljer lite allt möjligt. Skicka mig ett mail med de önskemål/funderingar du har så får du lite mer information där.

      Mvh Annica

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s