Kladd,klet o sull

Med småbarn blir det lätt både kladdigt, kletigt och sulligt när man äter. Händer, ansikte och hår är ofta insmetade med dagens lunch eller middag när barnen lär sig äta själva.

För att slippa en del av dessa bekymmer så har jag gjort lite haklappar. Både korta och långa sådana.

Korta haklappar med en ficka som fångar upp den mat som spills eller spottas ut. Sydda i textilvaxduk så de är lätta att torka av. Men det bästa är att dom tål maskintvätt. Då blir dom riktigt rena.

Små haklappar

 

När sonen var liten så använde jag mest hårda plasthaklappar från kända tillverkare åt honom. Dessa var bra i några veckor, men sen började den ena efter den andra att spricka på olika ställen. Den ena i fästet i nacken så det riskerade nypa honom i nackskinnet vid varje måltid, den andra sprack i botten på fickan så all vätska ändå hamnade på kläderna.

Fick då tipset av svärmor att fixa mjuka haklappar. Hon hade sytt egna i textilvaxuk som hon använde till dagbarnen. Dom  gick inte sönder.

Det jag tyckte var bäst med svärmors haklappar var att de var lååååånga. Jag sydde några till sonen och dom var helt underbara. Inte tog dom någon plats i skötväskan heller när vi var ute på resor eller utflykter.

Nu när vi väntar nummer 2 så är det dags att förnya haklappslagret lite.

långa haklappar

Dessa haklappar är ca 65cm långa och räcker ut på bordskivan. Lagom långa för att kunna ställa tallrik och glas ovanpå och ha som både haklapp och duk/bordstablett. Med dessa så har jag sluppit ha mat på kläderna, bordet och golvet. Det är bara att knyta upp snöret i nacken och vika över tallriken när man det är färdigätet och det är dags att gå från bordet och tvätta sig. Allt är uppfångat.

Nu ska jag bara hitta fler fina vaxdukar att sy av så jag får en fin och färggrann samling.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s